top of page

Hoppla! Videquus ska hjälpa dig att hålla koll på din häst

Videquus vill övervakar din häst åt dig. Nu tar bolaget in 3,5 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Nudie Jeans-grundaren och Almi invest. Räddningen för oroliga hästägare är här – i form av ett intelligent övervakningssystem som slår larm om något verkar vara fel i stallet.Det är Skövdebolaget Videquus som står bakom lösningen som både ska lugna hästägare och hjälpa dem att upptäcka skador och sjukdomar som orsakar lidande och onödiga kostnader.Systemet fungerar som så att du kopplar upp en övervakningskamera i stallet. Den kommer sedan att använda sig av bildigenkänning, maskininlärning och sensorer för att upptäcka och larma om hästen beter sig på ett sätt som antyder att något är fel.Nu investerar Almi Invest en miljon kronor i Videquus, som grundades under förra året. Under våren har bolaget tagit in totalt 3,5 miljoner kronor. Nudie-grundaren Palle Stenberg och Skaraborg Invest finns även de med på investeringslistan.Linus Jernbom är vd för Videquus."Med det kapital och den kompetens vi fått in från våra investerare är vi nu rustade för att vidareutveckla vår plattform så att vi kan lansera den på marknaden full ut", säger Linus Jernbom.Systemet lär sig hur din häst brukar bete sig genom att läsa in rörelsemönster och ljud. Själv kopplar du upp dig genom en mobil-app där du kan följa och se hästen dygnet runt.Om något verkar misstänksamt, exempelvis oroliga rörelser eller konstiga ljud, skickar systemet en larmsignal till dig.Det är sedan upp till hästägaren att bedöma hur hästen mår genom att titta på bilder och ljud från inspelningen.Lanseringen av plattformen kommer att ske under nästa år.Almi Invests Christian Björkman ser stor potential för "det smarta stallet" och menar att Videquus teknik ligger i framkant gällande övervakning av hästar."Vi ser goda möjligheter till expansion inom flera områden", säger Christian Björkman.

Videquus intelligent övervaningskamera för häst


Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page