NYHETSARKIV

March 14, 2020

March 14, 2020

Under årets första månader har jag glädjen av att få arbeta långsiktigt med några nya bolag! 

Är Ordförande i Swedish exergy AB. https://www.swedishexergy.com/ 

Our technologies maximise the usable part of Energy and are therefore called Exergy technologies. 

Exergy technologies are ideally suited for sustainable development by maximizing usable part of the energy and minimizing losses. Over the past 35 years we have developed our Exergy technologies and they are today used in a wide range of industries. Swedish Exergy AB is a turnkey supplier of Exergy Superheated Steam Dryer, Exergy Air Stream Dryer, Exergy Bed Dryer, Exergy Flue Gas Dryer...

October 31, 2019

Styrelseakademin anordnade ett matchmaking event där fem verksamheter sökte kvalificerade styrelsearbetare. 70 personer pitchade för dessa uppdrag. en matchning som fungerade bra var Swedish Exergys sökning av ordförandende som gick till Marianne Lilja Wittbom. 

Swedish Exergy AB
Bolaget utvecklar och säljer anläggningar med överhettad ånga för hållbara energisystem till tex kommunala verk, eller industrier i flertalet länder.
Bolaget har dotterbolag i England, Tyskland och Indien
.

October 26, 2018

Paramentor AB samarbetar med Urkraft, vilket vi berättat om i tidigare inlägg. Marianne Lilja Wittbom arbetar i partneringprojekt inom byggsektorn inom Urkraft. Samverkansformen partnering växer ständigt och upplevs av många som ett positivt bidrag i samhällsutvecklingen.

Tanken med partnering är att alla aktörer får komma in tidigt i ett projekt, vilket gör att allas erfarenheter och kompetenser kommer till nytta på ett annat sätt än vid traditionella entreprenader. Arbetet med ständiga förbättringar intensifieras, antalet missförstånd minimeras och chansen att hitta kreativa lösningar ökar.

En riktig och väl genomförd partneringprocess leder till en op...

October 26, 2018

Under sommaren 2018 har Videquus gjort en nyemission och fått in ytterligare fem miljoner i kapital. Samtidigt har vi fått in en uppskattad ny partner och delägare - Jana Wannius.

Bolaget utvecklas och har idag flera medarbetare som såväl utvecklar tekniken som säljer och arbetar med digital marknadsföring. Se gärna den uppdaterade hemsidan videquus.se.

 

Gilla oss gärna även på Facebook!

October 26, 2018

Med start 2018 är Marianne Lilja Wittbom vice ordförande i Stiftelsen Clara som förvaltar Södertörns Högskolas fastigheter i samverkan med Södertörns Högskolas styrelse. Stiftelsens uppgift är att finansiera, äga och förvalta lokaler för Södertörns Högskola. Utöver styrelseuppdraget har Marianne en del konsultuppdrag  för fastighetsutvecklingssidan.

Med start 2018 är Marianne Lilja Wittbom ledamot i Elias Syd AB - ett elteknikföretag som driver installationsverksamhet på sex orter i Bleking och Skåne. Bolaget är familjeägt.

Från 2018 till och med 2020 har Marianne Lilja Wittbom invalts i fullmäktige i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, som rep...

December 22, 2017

Urkraft är ett kompetensutvecklingsföretag där vi direkt enas i samma värdegrunder. Här kommer jag arbeta som  Partneringledare i olika större byggprojekt.   Samverkansformen partnering växer ständigt och upplevs av många som ett positivt bidrag i samhällsutvecklingen.

Tanken med partnering är att alla aktörer får komma in tidigt i ett projekt, vilket gör att allas erfarenheter och kompetenser kommer till nytta på ett annat sätt än vid traditionella entreprenader. Arbetet med ständiga förbättringar intensifieras, antalet missförstånd minimeras och chansen att hitta kreativa lösningar ökar.

En riktig och väl genomförd partneringpr...

December 21, 2017

Mitt arbete för Videquus AB, intelligent kameraövervakning för häst, fortsätter parallellt liksom flera styrelseuppdrag.

Jag har nu utökat mitt arbete för Videquus AB då vi börjar närma oss en lansering av produkten. Under Gothenburg Horse Show 20-25 februari 2018 släpper vi den intelligenta kameran till försäljning! Under eventet finns vi som sponsorer till de svenska deltagarnas boxar där kameror är uppsatta för kontinuerlig övervakning! Vi deltar också i Hästföretagarforum som talare och berättar om vårt företags utvecklingsresa.

Den 17:e februari lanserar vi kameran inom travet. Då sponsrar vi ett V75 lopp på Axvalla. Kontakta mig gärna om du vill ha...

October 26, 2017

 Mia Ekblad, Kristina Wellenstam, Nadja Lindhe - översta raden

Pia Fridstrand, Marie Sjölander, Marianne Wittbom - nedersta raden

 Bra visioner ger energi — inte minst i mindre företag. 

Men förvånansvärt många företag saknar en vision satt på pränt. När den finns är den ofta vare sig tydlig eller koncentrerad. Inte minst gäller det i mindre och medelstora företag, där ägaren är en slags spindel i nätet och styr allt. Vad händer den dag ägaren inte längre finns?  Att ha en vision, som fungerar och inspirerar både internt och externt blir allt viktigare.– Syftet är att lyfta fram affärsidén. Vad företaget gör, hur de gör det, när de gör det och vilka...

October 6, 2017

Videquus vill övervakar din häst åt dig. Nu tar bolaget in 3,5 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Nudie Jeans-grundaren och Almi invest.  Räddningen för oroliga hästägare är här – i form av ett intelligent övervakningssystem som slår larm om något verkar vara fel i stallet.Det är Skövdebolaget Videquus som står bakom lösningen som både ska lugna hästägare och hjälpa dem att upptäcka skador och sjukdomar som orsakar lidande och onödiga kostnader.Systemet fungerar som så att du kopplar upp en övervakningskamera i stallet. Den kommer sedan att använda sig av bildigenkänning, maskininlärning och sensorer för att upptäcka och larma om hästen bet...

August 16, 2017

Marianne Lilja Wittbom är Ordförande sedan 9 augusti i Båstad Ridklubb och Båstad Ridcenter AB. Målet för bolaget är att bygga ett livskraftigt häst- och ridföretag.  För klubben är övergripande mål  att utveckla utbildningsverksamheten men också att vara en ledande eventarrangör i regionen inom hästsport.

Please reload

Vi erbjuder professionell verksamhetsutveckling och affärsinriktat ledarstöd.